De ce tocmai eu? Sonali din New Delhi, India

  Totul s-a intamplat in mai 2002 si tocmai ma recuperam de a patra reinfectie cu febra tifoida.Eram deja destul de frustrat cu aceasta recidiva deoarece eram doar la o luna distanta de a intra intr-un program MBA ( Master of bussiness administration ) .
  Intr-un an am devenit o fantoma a ceea ce eram inainte.Am slabit 20 de kg, nu aveam energie, imi venea sa dorm aproape la nesfarsit...cea mai mica activitate ma obosea. Oamenii care au vizitat orasul Bombay stiu ca exista 3 climate importante: cald, foarte cald si insuportabil de cald. Tocmai din aceasta cauza am asociat transpiratiile mele cu vremea foarte calduroasa .Aveam temperatura sub-febrila luni in sir iar noaptea ca sa nu imi fie frig ma inveleam cu paturi , chiar daca afara erau peste 25 de grade.
  Cand privesc inapoi, imi dau seama ca toate aceste simptome erau de fapt semne ale tuberculozei. Medicul meu de familie a banuit initial ca am malarie, dar testele s-au dovedit negative. Aveam in permanenta cearcane sub ochi si ma simteam foarte obosit.
In mijlocul verii am inceput sa simt o jena la nivelul gatului, initial am crezut ca este din cauza faptului ca am dormit prost. Am inceput sa iau medicamente pentru stoparea durerii dar fara nici un rezultat.Mama mea a insistat sa mergem la un medic specialist iar acolo am fost nevoit sa imi fac si o radiografie pulmonara. Doctorul mi-a spus ca observa ca imi sunt afectati nodulii limfaticisi si ca sufar de tuberculoza.
  La auzul acestor cuvinte eram in stare de soc. De ce tocmai mie mi se intampla toate astea? Nu mai cunosteam pe nimeni care sa fi avut tuberculoza pana in acel moment..Am ajuns acasa si le-am spus vestea si tatalui meu si surorii mele care nu mai mai puteau opri din plans. Eram furios ca mi se intampla mie chestiile astea si ca voi fi nevoit sa ratez MBA-ul..

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Povestea mea : Un intrus-Tuberculoza

Povestea lui L.