Tuberculoza rezistenta la orice fel de antibiotice isi face aparitia in India

Frica medicilor pneumologi s-a adeverit.  O informatie aparatuta in ultima luna in India si preluata de majoritatea publicatiitor medicale face deja inconjorul lumii. S-a descoperit un nou tip de tulpina bacteriana rezistenta la orice fel de antibiotice, cu alte cuvine nu poate fi tratata prin tratamente medicamentoase. Au fost depistate 12 persoane cu acest tip de tulpina dintre care 3 au decedat deja.

    Avand in vedere ca aceste cazuri au fost depistate in Mumbai, oras cu peste 20 de milioane de locuitori, ingrijorarea lumii medicale este maxima. Organizatia Mondiala a Sanatatii a organizat in ultimul timp mai multe intalniri de urgenta pentru a dezbate acest factor de risc enorm. Practic, tulpina total rezistenta de bacil Koch s-a transmis deja la un numar enorm de persoane care au intrat in contact cu cei depistati pana in prezent, doar ca din fericire nu se manifesta, ramane latenta in organism pana cand persoana respectiva, in urma unei raceli sau a unei vieti stresante, sufera de o scadere a imunitatii si bacteria total rezistenta ataca organismul ireversibil.

Comentarii

  1. Din pacate si mentalitatea unor bolnavi de tuberculoza nu este cea corecta, am vazut multe persoane bolnave care nu isi respectau tratamentul, fumau sau beau alcool. Trebuie si bolnavul sa isi doreasca insanatosirea si sa faca tot posibilul pentru aceasta. VM

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti dau perfecta dreptate. Iti trebuie mult autocontrol pentru a respecta tratamentul cu antibiotice, dar daca acele persoane nu sunt sprijinite de doctori si asistente plus mai au si stresul ca isi pierd slujba si nu au ce pune pe masa la copiii lor atunci se suprasolicita, intervine stresul si de aici celelalte vicii precum alcoolul si tigarile..

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Povestea mea : Un intrus-Tuberculoza

Covid 19 and TB

Povestea lui L.